top of page

compleet interieuradvies

Om zeker te zijn dat alles als het klaar is bij elkaar past, is gevraagd om een compleet interieuradvies uit te brengen.
Gestart wordt met de indeling.

indeling benedenverdieping

Voor de indeling van de benedenverdieping stonden al enkele dingen vast; de keuken zou aan de tuinzijde komen, met een een kookeiland in het midden.
Door de nieuwe aanbouw ontstaat er een lange muur; men was bang dat deze heel lang zou ogen, en daarom werd er gevraagd naar een oplossing om deze lengte te breken.
Ook wilde men een oplossing om de tv te plaatsen. Deze moest niet te ver weg staan.

maatwerk kast

De strakste oplossing om een rommelige blik te voorkomen, is door een maatwerk kast te plaatsen. Deze is ontworpen zodat in de nis de tv gehangen en licht gekanteld kan worden. Onderin de kast zijn nog wat opbergmogelijkheden achter de dichte deuren. Aan de achterzijde van de planken is LED-verlichting geplaatst, zodat er 's avonds een prachtig indirect licht vanuit de kast komt.
Aan de zijwand van de kast wordt stucplaat bevestigd, zodat na het stucen er een mooie lange wand ontstaat.

pvc vloer

Een pvc vloer betekent gemak. Deze ligt superstrak op de ondervloer, is geschikt voor vloerverwarming en heeft geen onderhoud nodig. 
Het grootste gedeelte van de benedenverdieping krijgt een plankenlook in een warme toon. In het keukengedeelte wordt een vierkante tegel gelegd in een grijs/bruine kleur. Het idee hierachter is om op het terras een gelijkende stoeptegel te leggen, zodat bij een openstaande schuifpui er 1 geheel ontstaat met buiten en binnen.

keukenkast wand

De offerte van de keuken was gemaakt; het was aan mij om een voorstel voor de kleur en de structuur van de keukenkast wand voor te leggen, zodat er makkelijker een keus kon worden gemaakt.

lichtplan

Wat heel belangrijk is, maar vaak onderschat wordt, is het belang van een goed lichtplan. Niet alleen is dit belangrijk voor de juiste sfeer, maar ook voor het functioneel gebruik. Middels een plattegrond is aangegeven waar er lichtpunten moeten komen, en wat er uitgelicht moet worden. Een voorstel voor lichtarmaturen is gepresenteerd.

fotobehang met trompe l'oeil effect

Door het plaatsen van een fotobehang met een afbeelding in 3D, krijg je het zogenaamde trompe l'oeil effect. Als je achter het kookeiland staat, is het net alsof je een diepte in kijkt. Dat is wel prettig, omdat je anders gevoelsmatig heel kort op een blinde muur staart. Bij de presentatie zijn enkele voorbeelden aangedragen, waarop de bewoners zelf een keuze hebben gemaakt. Naar aanleiding daarvan zijn de te gebruiken wandkleuren vastgesteld.

kleurgebruik

In het fotobehang bevinden zich prachtige kleuren; de basiskleur voor de grote wanden is een warme vergrijsde tint, welke in de aanlegsteiger voorkomt. Het water en de lucht bevatten mooie blauwe en groene tinten; de bewoners gaven aan meer voor groen te voelen. Daarom zijn de accenten in deze kleur gekozen. Deze sieren de achterwand van de open kast, als ook de aangrenzende wand.
Als speels effect is de smalle rand tussen keuken en kamermuur in okergeel geverfd. Deze kleur komt ook voor op de foto.

#trompe l'oeil #kleuradvies #interieurplan #goedovernagedacht #eengeheelbinneneenruimte #pvcvloer #projectbergeijk #keuken #verlichtingsplan #kastopmaat

bottom of page