top of page

Exclusief interieurontwerp villa

Dit exclusief interieurontwerp van een verbouwde villa is gepresenteerd ver voor de verbouwing van start ging.

De hele benedenverdieping ging gestript worden, vloer en de keuken was al door de opdrachtgever uitgezocht.

Indeling van de woning

Voordat de indeling van de woning gemaakt wordt, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van het 'gebruik' van een huis. Er werd aangegeven dat men veelal in de buitenlucht te vinden is, en dat eenmaal binnen er ruimt voor ontspanning moet zijn:

's avonds met een wijntje bij de open haard met vrienden, en in de weekenden voldoende plaats om met een gezelschap aan tafel te zitten.

De tv-hoek is van ondergeschikt belang.

Sfeerbepaling

De wens om een mengeling van landelijk, stoer en modern in het nieuwe interieur terug te zien is meegenomen in de uitwerking van de sfeerbepaling. Zachte kleuren en de sfeer van oude botanische prenten en ingelijste droogbloemen stonden in de top van het wensenlijstje. Ook oude apothekerskasten vond men mooi.

Tv-hoek

De tv-hoek is een gezellige zit geworden, met als eye-catcher de ouderwetse pentekening op het behang. Vanwege het ontbreken van kleur, is gekozen voor een vergrijsd gele tint op de muur. Deze past prachtig bij de donkerhouten jaloezieën.

Het zwevend tv-meubel geeft ruimte aan het geheel, waarbij de uitgelichte grote spiegel het behang weer weerkaatst.

Zithoek

De ruimte leende zich uitstekend om een sfeervolle zithoek met vier fauteuils te creëren opgesteld rondom de open haard. De opdrachtgever wilde heel graag iets met een cognacleren bekleding; daarom is dit meegenomen in het eindontwerp. Deze kleur komt samen met zwart weer terug in het stoere ronde wollen kleed. De ronde vormen zijn ook elders terug te vinden, zoals in de spiegel en het maatwerk haardhoutrek.

Het haardhoutrek is zowel decoratief als functioneel, door dit formaat kleedt het de ruimte mooi aan.

Eethoek

Een eethoek is vaak een ondergeschoven kindje; Ilse heeft ervoor gezorgd dat bij de entree van de huiskamer deze écht zorgt voor een 'wauw'-effect.

De grootte van de tafel is op zo'n manier bepaald, dat deze qua verhouding past. De eetkamerhoekbank geeft een strakke omsluiting van de hoek, waarbij het gordijn voldoende vrij kan hangen.

Het landelijke dressoir is maatwerk, waarbij de RAL-kleur en het ontwerp door ons bepaald is.

Boven het dressoir is een grote ingelijste poster geplaatst met een authentieke dierenprent, welke wordt uitgelicht door een plafondspot. Ook is er ruimte voor een tafellamp en een kleine kas (waarin persoonlijke vondsten tentoongesteld kunnen worden).

Verlichting

De juiste verlichting is belangrijk voor een goede sfeer. Naast inbouwspots op te nemen in het verlichtingsplan, is er gekozen voor drie opbouwspots om enkele bijzondere wandelementen goed uit te kunnen lichten.

De overige verlichting is zowel decoratief als functioneel: de eye-catcher is de lamp met de grote mondgeblazen Murano-bollen. Deze is groot, maar oogt niet bombastisch door het zorgvuldig uitgekozen materiaal.

Het draaibare messing wandlampje welke het behang iets uitlicht is een speels accent.

Kleuren

Een balans binnen de kleuren is belangrijk voor een mooi eindresultaat. De basiskleur van de wanden is een vergrijsde lichte tint, waarbij gespeeld wordt met andere tinten op de wand. Het meubilair is ook in zachte vergrijsde tinten, zodat de contrasten heel zacht zijn.

Door de kozijnen in een donkerbruine tint te doen, wordt het uitzicht prachtig omlijst.

Niet overal is gebruik gemaakt van zwart; door voor sommige materialen te kiezen voor de messing variant wordt het  een chic geheel en niet te industrieel.

Duurzaam interieur

Door het toepassen van kwalitatief hoge en natuurlijke materialen is er een duurzaam interieur samengesteld. Men gaat nog lang veel plezier aan dit huis beleven!

#exclusief #interieurontwerp #kleurenpalet #materiaalkeuze #villa #duurzaam #natuurlijkematerialen #verlichtingsplan #MoMo #Dyyk #dePloeg

raambekleding, karpet en gedeelte meubilair via Dit is Ilse
bottom of page