top of page

trendy woonkamer

Van een kleinere woning naar een groter vrijstaand huis: door een handige indeling waarbij bestaand meubilair gecombineerd wordt met enkele grotere items, ontstaat er meer rust in het geheel. Door het plaatsen van enkele grotere items wordt voorkomen dat meubilair niet 'verdwijnt' in de ruimte. 
De opdrachtgevers vonden de zithoek een belangrijk onderdeel van de leefruimte om met elkaar (en eventuele visite) te praten. De tv is voor hun van ondergeschikt belang. Daarom is er gekozen om de opstelling op deze manier te plaatsen.

schuifdeur

De trend die nog wel even gaat blijven, donker metaal gecombineerd met glas. Dit is Ilse heeft hiervoor een levancier van haar netwerk benaderd, welke gespecialiseerd is in ranke kozijnen. Het plaatsen van deze eye-catcher was een uitganspunt van de opdrachtgevers, zij wilden dit graag zien in het ontwerp. Het maakt de doorgang naar de tuinkamer ruimelijker, en deze kan afgeschermd worden wanneer men minder geluid wil horen vanuit de andere ruimte

tuinkamer

In de tuinkamer wil men optimaal zicht naar buiten, en ook veel daglicht ontvangen. Om in de avonden meer sfeer te geven, kan men de inbetween gordijnen dicht schuiven voor een intieme sfeer.
De grote wand kan wel wat pep gebruiken; doordat de rest van de ruimte veel grote raampartijen heeft, kan hier gerust een behang met warme, donkere achtergrond worden gebruikt. De appelgroene kleur van de reeds aanwezige eetkamerstoelen komt terug als accentkleur in het behang. 
Voor extra opbergruimte wordt tegen de wand een dressoir geplaatst, welke dezelfde kleur heeft als de achtergrond van het behang, daardoor valt het dressoir minder op.
Door boven de nieuwe, grote ovale eettafel een opvallend lichtarmatuur te hangen is deze ruimte helemaal af en in verhouding.

#verbouwing #woonhuis #eersel #interieurontwerp #kleuradvies #materiaalcombinatie

bottom of page