top of page

interieurontwerp Valkenwaard

Met dit interieurontwerp voor een woning in Valkenswaard moest de woonkamer met een lengte van 12 meter opnieuw worden ingedeeld. Tijdens de intake kwam naar voren dat het zit- en eetgedeelte omgedraaid moest worden.

eclectische mix van klassiek en design

Het interieur heeft een leuke eclectische mix van klassieke elementen als een zandstenen schouw, klassiek houten eettafel en Perzisch tapijt, welke haaks staat op de design items als twee banken van Rolf Benz, een fauteuil van Artifort en twee abstracte schilderijen met felle kleuren.

items met emotionele waarde hergebruiken

In de oude situatie bevonden zich diverse items met een emotionele waarde, die ik in het plan zou hergebruiken. Omdat de stof van de kasteelstoelen en designbanken was versleten door de jaren heen, is gekozen voor herstoffering.
De kobaltblauwe kleur van het Perzisch tapijt combineert prachtig met de nieuw uitgekozen stof. Ook het moderne patroon van de tweed past prachtig in de nieuwe situatie.

behangpaneel als bindende factor

Een behangpaneel met behang van Stories on the Wall is de bindende factor; klassieke afbeeldingen van oude meesters worden hierin gecombineerd met moderne foto's, waarbij alle kleuren die voorkomen in de kunst en het meubilair terugkomen in de totaalafbeelding.

#rolfbenz #Artifort #Storiesonthewall #maatwerk

bottom of page