top of page

frisse kijk op nieuw interieur

Nadat de opdrachtgevers al enkele jaren in dit pand woonden, was het tijd voor vernieuwing: het plan was opgepakt om het e.e.a. aan nieuw meubilair aan te schaffen, waarbij Ilse werd uitgenodigd om een frisse kijk op een nieuw interieur te kunnen geven

een zachter contrast

Voorheen waren de wanden wit, en een antraciet hoekbank domineerde de zithoek. Een zachter contrast is gecreëerd door het nieuwe meubilair en de inbetween in dezelfde kleurenlijn te houden als de wandkleuren. Desondanks dat blauwtonen gauw als ongezellig worden ervaren, pakt dit bij dit project mooi uit; de rode kersenhouten vloer heeft een evenwichtige tegenhanger in kleur nodig. Er is een vriendelijker geheel ontstaan.

diverse houtsoorten combineren

Diverse items in huis zijn van hout, maar telkens een verschillende houtsoort en houtkleur: hierdoor kan een onsamenhangend geheel ontstaan. 
Daarom heeft Ilse gebruik gemaakt van een accentbehang, zodat de diverse kleuren van het hout hierin terugkomen wat voor een verbinding zorgt.

accentbehang

Het accentbehang past op meerdere manieren bij deze woning:
Ten eerste komen de kleuren allemaal terug in de rest van de woonkamer.
Ten tweede, is Vincent van Gogh te koppelen aan de stijl van een Brabantse boerderij.
Ten derde was Van Gogh zijn tijd ver vooruit, en schilderde in een moderne stijl; de moderne kunst én moderne items als een strak vormgegeven kast passen daarom perfect bij dit behang. 

gordijn

Ook het gordijn, een fijne inbetween stof in polyester/linnen mix met waveplooi is door Ilse geadviseerd en geleverd. Dit is Ilse denkt graag met je mee, soms buiten de gebaande paden: het gordijn is bedoeld om in de avond te beschermen tegen directe inkijk. Het is onnodig om hiervoor de complete muur te laten bedekken door stof. Daarom is gekozen om een gordijn te kiezen wat naar 1 kant schuift, en een gedeelte van de muur vrij laat, zodat het moderne schilderij de ruimte krijgt die het verdiend.

karpet

Het ronde karpet is maatwerk, bestaande uit bolletjes grijze en blauwe wol, met hier en daar een beetje roze rood. Deze kleuren vormen een verbinding tussen de vloer en de zitbank. Ook het vergrijsde bruin is met enkele tinten terug te vinden in de kleur  van de draaifauteuil.

#Shade #Momo #Dyyk  #interieurontwerp #interieuradvies #kleuradvies  #trend #landelijk #modern #warm #interieur #Eersel #ditisilse #ilsebeks

raambekleding, karpet en fauteuil via Ilse
bottom of page