top of page

van 'gewone' slaapkamer naar  slaapkamer met vide

De klant wilde van een gewone slaapkamer  naar een ruimtelijke slaapkamer met vide; hiervoor is een houten constructie gemaakt, zodat het plafond opengebroken kon worden.  Een ontwerp voor een inloopkast met glazen deuren is gemaakt, zodat de bestaande slaapkamer na de verbouwing een stuk ruimer/ruimtelijker is.

stoere plafondafwerking

Er is gekozen voor een stoere plafondafwerking welke bestaat uit houten vergrijsde panelen. De  opdrachtgever heeft aangegeven dat hij houdt van de sfeer in Oostenrijkse woningen,  waar veel gebruik wordt gemaakt van houten afwerkingen in plafonds en wanden. De gebruikte panelen zijn kant- en klaar,  welke kostenbesparend werkt omdat het schilderwerk achterwege kan blijven. 

maatwerk

Vanwege de schuin aflopende kanten is er maatwerk toegepast; niet alleen de inbouwkast is door de interieurbouwer op maat gemaakt, ook de taatsdeuren zijn passend.

verlichting

Een sfeervolle verlichting is verkregen door op de zolder een dimbare LED-strip te plaatsen. 
Aan de binnenzijde van de kast zorgt de verlichting voor een strijklicht over het schuin lopende plafond, welke de kast prachtig uitlicht. Om de hoogte van de ruimte te benadrukken is een 4-armige hanglamp geplaatst, welke  liggend vanuit het bed doet denken aan een wolkendek. 

kleurkeuze

Bij de intake kwam naar voren dat de klant niet van gelige houttinten houdt, maar wel van diepe natuurlijke tinten als leemachtige kleuren. Dit is meegenomen in het totaalontwerp; de achterwand van het bed heeft een diepe kleur. Om de rustige basis  wat meer pit te geven, zijn er enkele kleurige okergele accenten toegevoegd. Nadat is aangegeven wat er zou passen als wanddecoratie, heeft men zelf de print van het schilderij gekozen, waarin het okergeel weer terug komt.

#verbouwing #woonhuis #eersel #interieurontwerp #kleuradvies #materiaalcombinatie #vide #3D-ontwerp #ditisilse #ilsebeks #openruimte #maatwerk #inloopkast

bottom of page