top of page

Ontwerp woonruimte

Het ontwerp van deze woonruimte vulde het ontbrekende nog aan: de vloer was gelegd, de keuken geplaatst. De eigenaren wilden graag een compleet advies rondom woninginrichting; kleuren op de wand, meubeladvies, inrichten van de ruimte en raambekleding. Zo is een warme sfeer ontstaan in deze nieuwbouwwoning.

Indeling

Waar de keukentafel moest komen staan, dat was wel duidelijk. Maar wat te doen met de huiskamer?
Naast de knusse hoek waar ruimte genoeg is voor een hoekbank en tv, bleef er nog een mooie grote hoek over met veel daglicht. Een prachtuitzicht over de landerijen, waar je  niet met je rug naartoe gaat zitten.
Er werd een mooie loungehoek gecreërd; 2 mosgroene fauteuils geplaatst op een groot rond kleed met wolkendek. Hier zit men regelmatig met een kop koffie of glas wijn te genieten van de seizoenen.

Maatwerk

Voor het tv-meubel is maatwerk toegepast; het matte materiaal met anti-fingerprint heeft een grijs/bruine tint.

Meubilair

De afmetingen van het meubilair zijn in verhouding met de grootte van de ruimte.
Voor de eetkamerstoelen is gekozen voor een mosgroen leer aan de binnenzijde (praktisch!), passend bij de loungefauteuils. De buitenkant heeft een stoere gemêleerde stof. Ook voor de hoekbank is de keuze gevallen op een niet te fijn geweven stof, zodat het meer body krijgt. De bijzettafel is een designtafel van metaal.

Beplanting

Beplanting maakt het totaal helemaal af: met zorg zijn passende potten uitgezocht passend bij toepassing van de planten. Door enkele grote objecten te plaatsen wordt het totaal meer aangekleed: de gewenste sobere uitstraling is bereikt, zonder dat het leeg of kaal aanvoelt.

Inbetween in waveplooi

Een stoere inbetween in waveplooi is geplaatst aan een RVS-railroede. Hiermee wordt de akoestiek verbeterd. Desondanks externe jaloezieën is het toch fijn om deze te kunnen sluiten. Overdag toch voldoende licht, en geen inkijk! De confectie in een waveplooi zorgt voor een strak geheel.

#maatwerk #interieuradvies #moooi #inbetween #waveplooi #interieurontwerp #landelijkwonen #strakinterieur

bottom of page