top of page

verbouwen woonhuis

deze opdrachtgever gaat binnenkort starten met het verbouwen van het woonhuis. De nieuwe keuken en tegelvloer in plankenlook zijn al min of meer uitgezocht, Dit is Ilse is daarna uitgenodigd voor een gesprek.

optimale indeling woonkamer

men wilde graag eens verder kijken dan de standaard mogelijkheden die al in gedachten waren; daarom gaf Ilse enkele opties voor een optimale indeling van de woonkamer. Hierna is de definitieve versie uitgezocht, waarbij de rest van het plan kon worden uitgezet.

de kamer in 3D

de kamer kan in 3D worden opgetrokken, waarbij je een nog beter zicht hebt op de juiste verhoudingen; hoog wordt afgewisseld met laag. Dit geldt niet alleen voor meubels, maar ook voor de verlichting. Naast plafondspots wordt er ook gebruik gemaakt van wandverlichting, een tafellamp en hanglampen. Dit maakt het minder vlak.
In deze fase is ook bekeken welke tegelvloer het beste tot zijn recht komt; een vloer gelegd in stroken, of een tegel in een iets kleiner formaat gelegd in visgraat. 

gebruik van een woning

het gebruik van een woning is bij een plan van groot belang. Men gaf aan eigenlijk altijd buiten te leven, en eenmaal binnen graag 's avonds te genieten van een glas wijn bij de open haard. De open haard is hierbij de centrale plek van de woning, de tv hoek is van ondergeschikt belang.
Daarom is uitgegaan van een groep fauteuils, in de aangegeven favoriete kleur cognac. De basis van deze hoek is uitgebouwd met een rond vloerkleed waarin de kleur het leer terugkomt, alsmede de kleur van de salontafel. Deze is van het nieuwe materiaal Feniks, een ultramat materiaal. Goudkleurige hanglampen maken de stijl af.
De ronde vorm komt terug in het zowel functionele als sierlijke wandrek voor het haardhout, gemaakt in metaal. De achtergrond is van plaatmateriaal, in dezelfde kleur als het zwevend tv meubel.

landelijk stoer met moderne twist

Landelijk, stoer met een moderne twist, dat is het uitgangspunt van de stijl. Ook vintage items als botanische prenten zijn favoriet. Daarom is deze stijl verwerkt in de hoek boven het landelijke dressoir.

raamdecoratie

Raamdecoratie is een belangrijk item voor de totale sfeer van een ruimte; deze worden voorzien van stoere jaloezieën in Afrikaans hardhout met een brede lamel van 70mm. De nieuw te plaatsen kozijnen worden in eenzelfde tint geverfd, zodat het een mooi geheel wordt. Door een brede lamel te gebruiken, krijg je ook een verhoogde doorkijk tussen de lamellen door. Voor inkijk hoef je niet bang te zijn, door de lamel licht te kantelen ontstaat er meer privacy zonder lichtinval te verliezen. 
Bij de schuifpui komt een gordijn, zodat deze 's avonds warmte en sfeer in de eethoek brengt. Door gebruik te maken van een waveplooi valt de soepele stof met lichte glans heel strak. Voor een betere akoestiek is het altijd goed om een gordijn te plaatsen. 

sfeer door de juiste kleuren

Meer sfeer krijg je door de juiste kleuren te gebruiken. Alle uitgezochte tinten vormen een geweldige, zachte combinatie, zonder dat het saai wordt. Alle stoffen, leders en verven zijn op elkaar afgestemd.
Mocht men toch een felle accentkleur willen, dan kan dit door deze te integreren in enkele accessoires als een vaas, kussentje of dergelijke. Door de basis redelijk neutraal te houden met enkele zwarte en gouden accenten, is het interieur ook tijdloos.

#Shade #Momo #Dyyk #dePloeg #interieurontwerp #interieuradvies #kleuradvies #3D-ontwerp #trend #landelijk #modern #stoer #interieur #steensel #ditisilse #feniks

bottom of page