top of page

Waar begin je als je wilt gaan verbouwen?

Waar begin je als je wilt gaan verbouwen? Je ziet wel leuke dingen voorbijkomen in de bladen en op tv, maar hoe kan je dit meteen goed toepassen bij je eigen huis? Want, je kunt het immers maar 1x meteen goed doen.
Daarom is het handig om professioneel advies te vragen. Net als bij deze opdracht, waar tijdens de intake de wensen werden aangegeven van wat men wel maar ook juist niet wilde.

Wensen van de klant

De oude keukenmuur moest weg zodat een royale woonkeuken zou ontstaan. In dit huis is regelmatig een gezellige drukte met knutselende kleinkinderen en spelavonden aan de grote tafel. Daarom was er veel opbergruimte nodig die de losse kasten zouden vervangen.
Men is gecharmeerd van betonlook tegels, hout en olijfgroen, dus dat moest zéker terugkomen in het ontwerp.

Stap 1: Indeling van de ruimte

De belangrijkste basis is stap 1: de indeling van de ruimte. Hierin wordt bepaald of alle elementen in verhouding staan. Middels een plattegrond en/of een ruwe 3D-tekening wordt een aanzet gegeven richting  de opdrachtgevers. De indeling wordt samen doorgenomen waarin ruimte is om wijzigingen aan te brengen. 

Stap 2: Sfeerbepaling met materialen en kleuren

Na de indeling volgt stap 2: hier wordt de sfeerbepaling neergezet met materialen en kleuren. Door deze op de juiste manier en met de goede verhoudingen te verdelen ontstaat er een optimale en verrassende balans tussen alle elementen van het interieur.

Interieurs van Dit is Ilse

Interieurs van Dit is Ilse zijn te herkennen aan een mooie, warme basis die verder weinig poespas aan decoratie nodig hebben. Omdat het interieur perfect in balans is, volstaat slechts een paar grote decoratieve elementen als een grote plant in pot, een grote vaas of een eye-catcher op de muur. Zo'n interieur geeft rust en sereniteit, precies hetgeen wat je nodig hebt om te kunnen ontspannen in je eigen omgeving. "Goede wijn behoeft geen krans". 

Interieuradvies nodig?

Heb jij ook interieuradvies nodig? Wil je graag eens kennismaken met Ilse, om te kijken wat zij voor je kan betekenen? Of je nu op zoek bent naar een nieuwe kleur op de wand, of je gaat bouwen of verbouwen: met een goed advies bespaar je geld omdat het in één keer goed is!
bottom of page